IKT-Norge ber regjeringen fjerne den økte arbeidsgiveravgiften

– Økt arbeidsgiveravgift på inntekter over 750.000 kroner bidrar ikke til «høyest mulig sysselsetting», mener IKT Norge. 
BER OM TILTAK: – Statsbudsjettet inneholder for få tiltak knyttet til omstilling av Norge, mener IKT Norge og direktør for næringspolitikk, Geir Olsen. | Foto: Geir Olsen
BER OM TILTAK: – Statsbudsjettet inneholder for få tiltak knyttet til omstilling av Norge, mener IKT Norge og direktør for næringspolitikk, Geir Olsen. | Foto: Geir Olsen

Revidert nasjonalbudsjett legges fram 11. mai. Bransjeorganisasjonen ber i den forbindelse sørge for at Stortingets vedtak om økt arbeidsgiveravgift for inntekter og ytelser over 750.000 kroner reverseres. 

– Bortfall av økt arbeidsgiveravgift vil bare i 2023 bety at næringslivet har inntil seks milliarder kroner i forbedret resultat som igjen medfører økt lønnsevne, sier Geir Olsen, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i IKT-Norge. 

I et brev til Finansdepartementet skriver bransjeorganisasjonen at statsbudsjettet for 2023 i utgangspunktet inneholder «for få tiltak knyttet til omstillingen av Norge og for det kunnskapsintensive, digitale næringslivet vi skal leve av i framtiden». 

– Snarere valgte regjeringen å skattlegge denne delen av det norske næringslivet betydelig hardere gjennom blant annet økt arbeidsgiveravgift, skriver IKT Norge. 

– Det betyr at det både blir vanskeligere å starte nye bedrifter og omstille eksisterende næringsliv basert på den kompetansen Norge er avhengig av, og det blir vanskeligere og dyrere å tiltrekke seg høykompetent arbeidskraft som både oentlig sektor og det private næringslivet har akutt behov for. Når regjeringen i tillegg gjør det mindre lønnsomt å investere og eie i norske bedrifter og norsk næringsliv, er summen kritisk, heter det i brevet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå