Helseplattformen satt i drift

For første gang er sykehus og kommunehelsetjenesten på samme journalsystem i Norge.
GIKK LIVE: Administrerende direktør Torbjørg Vanvik under produksjonssettingen natt til 12. november. | Foto: Helseplattformen
GIKK LIVE: Administrerende direktør Torbjørg Vanvik under produksjonssettingen natt til 12. november. | Foto: Helseplattformen

Klokkaen 03.00 natt til lørdag kunne det som planlagt gå ut melding om full overgang til nytt system. Dermed er det første felles journalsystemet som omfatter både kommune- og velferdstjenester og sykehus, satt i drift i Norge.

– Dette er en begivenhet som vi har arbeidet for lenge. Det er mange som har jobbet veldig hardt for å nå dette målet, sier Torbjørg Vanvik, administrerende direktør i Helseplattformen, i en pressemelding.

Helseplattformen er integrert med mer enn 100 systemer og nasjonale løsninger. Journalløsningen leveres av amerikanske Epic. IBM Norge har levert identitets- og tilgangsstyringen.

300 Epic-ansatte i Trondheim

Epic har hatt folk Trondheim siden 2018, da de signerte kontrakt med Helseplattformen. Epic sto da igjen som eneste leverandør til å levere løsningen etter at selskapet Cerner trakk seg fra anbudet.

Per i dag har Epic 24 ansatte i Trondheim, og på det meste har selskapet hatt 32 ansatte i byen. De neste ukene vil det imidlertid ankomme cirka 300 ansatte fra Epic i forbindelse med oppstarten, opplyste Epics Kate Cubick mandag ettermiddag.

Helseplattformen AS er et offentlig eid selskap som skal ha 240 arbeidsplasser, på ulike steder i Midt-Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Photo: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Photo: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter